Ingrediente (4 portii) :
- 1 ceapa
- cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc
- 300g ardei gras verde
- 120g dovlecei
- 300g rosii
- 2 foi dafin
- 3 linguri ulei
- 500mL vin sec alb
- sare, piper; 1/2 lingurita zahar
- 3-4 picaturi otet
- 8 snitele de curcan
- 1 lingura faina
- 150mL supa instant
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita mustar dulce
Preparare :
Curatati si tocati ceapa. Spalati, scurgeti si tocati verdeturile.Spalati si curatati legumele. Taiati ardeii, injumatatiti dovleceii, apoi taiat-i fin. Taiati rosiile felii, scoateti miezul cu samburi si tocati-l marunt.
Puneti foile de dafin intr-o lingura de ulei incins, adaugati miezul de rosie tocat si caliti. Adaugati ardeii, dovleceii, apoi stingeti cu vin si lasati sa fiarba 3 min. Feliile de rosie se adauga si ele in aceasta compozitie si se calesc 7 min. Condimentati cu sare, zahar si otet.
Dati snitelul prin faina dupa ce l-ati presarat cu piper, prajiti-l in restul de ulei si tineti-l cald. Amestecati uleiul ramas de la prajitul snitelelor cu supa instant, adaugati ceapa tocata si fierbeti.
Adaugati peste ceapa smantana si amestecati la foc mic. Condimentati cu mustar, sare si piper. Serviti imediat turnand sosul peste snitele.
Sursa : Secretele bucatariei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu