Aluat :
- 6 oua
- 250g unt/margarina
- 100g zahar
- sare
- 100g ciocolata alba
- 250g faina
- 1 plic praf copt
- 50g fulgi ciocolata
Umplutura :
- 300g mascarpone
- 2 galbenusuri
- 75g zahar
- 1 conserva visine (720ml)
- 150g dulceata de visine (am folosit doar siropul de la dulceata de visine)
Ornare :
- 400ml frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri fulgi ciocolata
Forma de 26cm diametrul.
Mod de preparare :
Blatul :
Incingeti cuptorul la 170grade, separati ouale, topiti untul, puneti-l intr-un vas alaturi de zahar, sare si bateti-l spuma cu mixerul pana se dizolva zaharul. Apoi adaugati galbenusurile, treptat. Amestecati totul bine. Rupeti ciocolata alba bucati si topiti-o in bain marie fierbinte, dar atentie !!! apa nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.
Amestecati faina cu praful de copt, cerneti-o peste amestecul de unt si ou. Adaugati, amestecand si ciocolata topita si fulgii de ciocolata.
Bateti spuma albusurile si adaugati-le in compozitie.
Turnati aluatul in forma rotunda si unsa, neteziti si coaceti cam 40-45 min, dupa care scoateti forma din cuptor si rasturnati blatul.Finisare :
Frecati o crema din branza, galbenusuri si zahar.
Taiati blatul de tort pe jumatate, fierbeti dulceata si ungeti cu ea amandoua feliile de blat.Lasati visinele la scurs intr-o strecuratoare, puneti deoparte 20 de visine pt ornat si amestecati restul de fructe in crema.
Lasati la frigider 2h.
Ornare :
Bateti frisca cu zaharul vanilat si tapetati cu ea, tortul. Ornati-l apoi cu visinele si fulgii de ciocolata.
Acest tort se poate servi imediat.
Blatul nu e insiropat, daca se doreste asta, atunci se poate folosi siropul din compot.
Sursa : Secretele bucatariei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu