Preparare : cca 15 min.
Prajit : cca 20 min.
Cca. 470 kcal/portie
Ingrediente pt 4 portii :
- 2 fire praz (sau doar unul singur daca e mai gros)
- 4 linguri ulei
- 600g cartofi (se pot folosi si cartofi semipreparati si congelati)
- 10 rosii cherry
- 250g carnati
- 3 oua
- 150mL lapte
- 1 praf nucsoara (optional) - eu nu am pus
Preparare :
Se curata prazul si se spala bine, se taie jumatati, apoi rondele de cca 1cm latime. Se spala cartofii, se decojesc si se taie felii la fel de groase.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cartofii la foc mijlociu timp de cca 15 min. amestecand din cand in cand.
Apoi se indeparteaza capacul vasului, se adauga prazul si se prajeste totul cca 5 min pana devine rumen si crocant. Se sareaza si se pipereaza.Rosiile se spala, se curata si se taie jumatati. Se taie felii carnatii. Ambele se adauga la cartofi si se amesteca inauntru cu atentie.
Se bat apoi ouale cu lapte; se adauga sare, piper, nucsoara si se toarna peste cartofi. Se lasa sa coaca la foc slab.
Ca si garnitura, merge de minune o salata de legume verzi.
Foarte apetisante retetele tale, draga Licuriciule:).. chiar am sa le incerc...
RăspundețiȘtergereHeeeeeeei...ce surpriza placuta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereBine ai venit "pe la mine" si spor la bucatarit.
Si multumesc pentru aprecieri.
Te pup, Adi.
Carnaciorii picanti..cat mai picanti cu putinta
RăspundețiȘtergere