Ingrediente :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
razatura de lamaie
300 gr zahar
100 gr unt
pere
prune
Preparare :
Zaharul impreuna cu 50mL apa se tine pe foc pana se caramelizeaza.
Se adauga untul si se da deoparte amestecand continuu pana se dizolva complet obtinandu-se un sos fin.
Se rastoarna in tava de copt si se aseaza peste el prunele jumatati si perele taiat felii inguste.
Albusurile se bat spuma impreuna cu 3lg de zanar.
Galbenusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar.
Se amesteca usor compozitiile apoi se adauga faina putin cate putin.
Se rastoarna peste fructe si se da la cuptor la 180grade pana ce blatul devine auriu.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna prajitura si se portioneaza.
Sursa : aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu