duminică, 12 septembrie 2010

PRAJITURA CU PRUNE SI PERE


Ingrediente :


5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
razatura de lamaie
300 gr zahar
100 gr unt
pere
prune

Preparare :

Zaharul impreuna cu 50mL apa se tine pe foc pana se caramelizeaza.

Se adauga untul si se da deoparte amestecand continuu pana se dizolva complet obtinandu-se un sos fin.
Se rastoarna in tava de copt si se aseaza peste el prunele jumatati si perele taiat felii inguste.


Apoi trecem la prepararea blatului :
Albusurile se bat spuma impreuna cu 3lg de zanar.
Galbenusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar.
Se amesteca usor compozitiile apoi se adauga faina putin cate putin.

Se rastoarna peste fructe si se da la cuptor la 180grade pana ce blatul devine auriu.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna prajitura si se portioneaza.


Sursa : aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu