luni, 26 iulie 2010

BRANZOAICE



Aluat:


400 gr faina
2 oua
3 linguri margarina(sau ulei)
1 pahar cu lapte
50 gr. drojdie
2 linguri zahar
un praf de sare

Umplutura:

250 gr. branza dulce de vaca
3 linguri zahar
2 oua
1 lingura gris
coaja rasa de lamaie

Preparare:

Se face o maia din lapte caldut, zahar si drojdie pe care o amesteci cu faina pana ce obtii o compozitie de consistenta smantanei.

Presari faina si o pui la cald sa creasca. Amesteci restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu maiaua, si framanti pana se dezlipeste de pe vas, apoi adaugi margarina topita (sau uleiul), framantand in continuare , si mai lasi iar putin la crescut.

Intre timp prepari umplutura: pasezi branza cu o furculita, o amesteci cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, si la urma adaugi albusurile batute spuma.

Din aluatul crescut intanzi o foaie groasa cam de jumate de centimetru, si o tai in patrate.

Pui umplutura in mijlocul fiecarui patrat si unesti la mijloc cele 4 colturi. Asezi fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si o lasi la cald sa creasca.

Ungi branzoaicele cu ou batut si le coci la foc mic.


Reteta este de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu