luni, 6 decembrie 2010

GOGOSI BATUTE

gogosi

Ingrediente :
- 300g piure de dovleac
- 2 oua
- 200g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic praf copt
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita zeama lamaie
- 50g zahar pudra

Preparare :
Se face un piure de dovleac (eu am fiert dovleacul).
Ouale se bat usor.
Se amesteca piureul cu ouale batute si cu restul ingredientelor mai putin zaharul pudra.
Amestecul arata asa :

Se ia cu lingurita inmuiata in apa, aluat si se toarna gramajoare in uleiul bine incins.
Se intorc pe ambele parti pentru a se rumeni usor, apoi se scot pe prosoape absorbante pentru a inlatura excesul de grasime.
Se presara apoi cu zaharul pudra amestecat cu scortisoara si se pot servi atat imediat, calde, cat si reci.
Cine nu se impaca cu scortisoara poate alege sa nu o puna. Ies la fel de gustoase.

Poze de final

gogosi

Sursa : Click Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu