luni, 9 mai 2011

VITEL CU SOS ALB

Aveam pofta de o mancarica buna, cu carne de vitel. Am gasit aceasta reteta si a iesit o bunatate.

Ingrediente :
- 1kg carne vitel
- 1 morcov
- 2 tije praz
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 tija telina
- 1 lamaie
- 400g ciuperci albe
- 4 linguri vin alb sec
- 3 oua
- 6 linguri smantana (150-200g)
- 2 linguri faina
- 60g unt
- 1 foaie dafin

Preparare :
1. Se curata morcovul, usturoiul, telina, ceapa si prazul de la care se foloseste numai partea alba. Ceapa si prazul se taie rondele.

2. Se pun la fiert 2l apa si cand da in clocot, se pun bucatile de carne pt 1 min., sa-si schimbe culoarea. Apoi se scoate carnea si se trece printr-un jet de apa rece.
3. Carnea + legumele se pun in oala cu apa, sare, dafin. Se fierbe cu capacul pus, 90 min.
4. Ciupercile se rumenesc in putin unt topit si se stropesc cu zeama de lamaie. In alta tigaie se topeste restul untului, se pune faina, se amesteca energic si apoi se lasa sa se raceasca..
5. Se strecoara carnea si legumele, zeama se pune din nou la fiert si se drege cu faina rumenita in unt. Se lasa sa fiarba. Se adauga vinul, carnea, legumele si ciupercile si se lasa sa fiarba impreuna 10 min.
6. Smantana se amesteca cu galbenusurile si se adauga in sosul care trebuie sa fie inca cald. Nu se mai fierbe si se pun cateva picaturi de zeama de lamaie.
vitel cu sos alb

Sursa : Libertatea pt femei, Retete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu