duminică, 31 octombrie 2010

PASTA DE ROSII

bulion

Am facut-o acum vreo 3 sapt, dar abia acum reusesc s-o postez.
Pentru o portie de 3 borcane a cate 350ml (sau 5 borcane asa cum se vede in imagine) fiecare avem nevoie de :
- 250g ceapa
- 1 radacina telina
- 3 catei usturoi
- 3 lingurite ulei masline
- 2kg rosii
- sare, piper
- 1 lingurita zahar
- frunze dafin, busuioc

Preparare :                                      

 Se spala rosiile se curata ceapa si telina si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se piseaza.
Se incinge usor, uleiul intr-o oala, se adauga o cana de apa apoi legumele taiate si frunzele de dafin.
Se fierbe cca 1h la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar, piper.
Se ia de pe foc si se trece amestecul prin sita. Pasta rezultata se pune din nou pe foc, amestecandu-se.
Se toarna apoi in borcane curate si se pun deasupra frunzele de busuioc.
Se inchid borcanele ermetic, se aseaza intr-o oala cu pereti inalti si se adauga apa pana aproape de buza borcanelor. Se pune oala pe foc sa dea un clocot.
Pasta de rosii astfel rezultata este buna pt fripturi, paste, dar si ca baza pt mancaruri.


pasta de tomate
Reteta e din Libertatea pt femei, nr 3/2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu