luni, 9 august 2010

SNITELE LA CUPTOR




Ingrediente :
- 4 snitele curcan
- sare, piper
- 2 linguri ulei
- 500g rosii
- 1 lingura unt cu verdeata
- 1 conserva boaba porumb (425mL)
- 1 legatura patrunjel
- 75g cascaval
- 1 ceapa de apa

Preparare :

               Incalziti cuptorul la 200grade. Spalati bine carnea, stergeti-o cu un servet curat si condimentati-o, dupa gust, cu sare si piper.

Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti snitelele cate 3 minute pe fiecare parte.
Scoateti carnea si puneti-o deoparte.
               Spalati rosiile cu apa rece, curatati-le si taiati-le rondele subtiri. Ungeti o forma de sufleu cu untul cu verdeata. Asezati in aceasta, rosiile, ca si tiglele de pe casa. Condimentati apoi cu sare si piper.
               Lasati boabele de porumb intr-o sita sa se scurga bine. Spalati patrunjelul si rupeti frunzulitele, dupa care taiati-le marunt. Dati cascavalul pe razatoare. Curatati ceapa si taiati-o cubulete.
               Asezati snitelele peste rosiile din forma de sufleu. Amestecati porumbul cu ceapa, patrunjelul si cascavalul ras si puneti totul peste carne.




Introduceti forma de sufleu cca 15min in cuptorul incins, pana ce cascavalul s-a topit si a capatat o culoare aurie.
               Se pot servi snitelele si cu piure de cartofi.


Obs : atunci cand bateti snitelele cu ciocanul special pt carne, fasiile de carne se vor zdrobi, ceea ce va face ca snitelele sa nu mai fie suculente, ci uscate si atoase. Pt a evita acest lucru, atunci cand bateti carnea puteti sa o introduceti intr-o punga pt congelator.

Sursa : Secretele bucatariei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu