joi, 18 noiembrie 2010

CIORBA DE PERISOARE (reteta banateana)

ciorba de perisoare (reteta banateana)

Ingrediente :

- 600g carne tocata slaba (eu am avut 300g porc + 150g pui + 100g vita)
- 2 cepe
- 6 linguri de orez
- 2 oua
- 1 lingurita rasa boia dulce
- 3 morcovi
- 1 ardei
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1 radacina de patrunjel
- 1 rosie mare
- 200 de grame de smantana grasa
- patrunjel, marar verde, leustean
- sare, piper
- bors

Preparare : Radacinoasele (morcov, pastarnac, telina, patrunjel), ardeiul si 1 ceapa se toaca cubulete :
Se pun intr-o oala cu 4 litri apa si se lasa sa fiarba.
Separat, intr-o craticioara se pun 500mL apa la fiert. Cand fierbe apa se pun 3 linguri orez si se lasa 2 minute la oparit. Apoi se strecoara si se introduc sub jet de apa rece.
Cealalta ceapa se toaca foarte, foarte marunt si se amesteca impreuna cu carnea, 2 albusuri, o mana plina de patrunjel tocat si el foarte, foarte marunt, si prafurile (sare, piper, boia)


Si se formeaza perisoarele.


 Ne intoarcem acum la oala de pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba, lasam sa dea cateva clocote apoi punem restul de 3 linguri orez (spalat inainte si scurs), perisoarele si putina sare.

Dupa ce au fiert impreuna 20', se pune si rosia decojita, fara seminte si taiata marunt si mai lasam pe foc pentru 2-3 clocote.
Se potriveste de sare, se adauga verdeata si se acopera oala cu un capac.

Smantana + 2 galbenusuri + 2 linguri apa se freaca pana se face ca un sos, care se adauga in ciorba astfel : luam cate un polonic de zeama si turnam peste sos, amestecam, mai turnam alt polonic, amestecam si tot asa pana sosul cu smantana si galbenusuri ajunge treptat la aceeasi temperatura cu ciorba..apoi turnam totul in oala. 
CIORBA DE PERISOARE.
SI POFTA BUNA !!!

ciorba de perisoare (reteta banateana)

Reteta este de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu