vineri, 6 august 2010

PULPA DE PORC LA CUPTOR CU GARNITURA DE CARTOFI COPTI


1 kg. pulpa de porc
2 cepe
500 gr. rosii sau o conserva cu rosii intregi decojite
1 pahar de vin
putina nucsoara, sare, piper

 Preparare:

Carnea se spala si se sterge, se condimenteaza cu sare si piper, se pune intr-o cratita si se da la cuptor la foc potrivit cca 45 minute.
In timp ce se frige carnea, se taie ceapa in rondele, se curata rosiile de pielite, se taie, se amesteca si se pun peste carnea rumenita; se adauga vinul si nucsoara rasa.



Se acopera cratita si se pun din nou la cuptor timp de o ora. Cind carnea este bine patrunsa, se scoate si se aseaza pe un platou. Sosul se paseaza si se serveste impreuna cu friptura sau in sosiera.




GARNITURA :

8-10 cartofi mari,
250 gr. brinza telemea,
1 lingurita chimen,
sare, ulei, cascaval ras

Preparare: Se spala si se ung cu putin ulei cartofii, apoi se pun in cuptorul fierbinte.


Dupa ce s-au copt si aproape s-au racit, se taie in jumatati pe lung si se scoate cu o lingurita miezul, care se combina cu brinza, chimen si putina sare.



Se umplu cartofii cu acest amestec, se pun jumatatile in cuptor si se acopera cu cascaval ras.



In loc de brinza se pot folosi ciuperci calite, slanina afumata sau orez fiert combinat cu galbenusuri.

****************

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu