luni, 29 noiembrie 2010

Pastrav la cuptor cu cimbru - Jamie Oliver

pastrav la cuptor

Ingrediente :
- 2 pastravi maricei, eviscerati
- 2 maini de cimbru proaspat sau cateva lingurite cimbru uscat
- 3 linguri ulei masline
- 2 lamai
- 4 frunze dafin
- sare

Preparare : Pestele se curata de solzi, se spala foarte bine si se tamponeaza excesul de apa cu un servet, atat in exterior cat si in cavitate.

Se face un amestec de cimbru cu ulei de masline si 1 lingurita sare (cine are mojar e perfect...il mojareaza cu uleiul), cu care ungem pestele peste tot : in interior; ii ungem burta si pielea.
Lamaile se taie pe jumatate, apoi se taie capetele ca sa fie plate si sa poata sta bine pe suprafata. Cu varful cutitului se face o mica incizie in fiecare jumatate de lamaie si se infige cate o frunza de dafin in ea.


Punem pastravul si lamaile in tava si coacem bine la cuptorul incins la 200grade in jur de 30min.
Pentru a verifica daca pastravul este bine facut, se trage carnea de pe os in partea mai groasa si daca se desprinde inseamna ca e gata, daca nu, se mai tine in cuptor cateva minute. Pielea ar trebui sa fie crocanta in momentul cand s-a facut.
Lamaile coapte sunt dulci si parfumate..din cuptor se raspandeste o aroma deosebita...si de lamaie si de dafin.
Pastravul se poate servi impreuna cu lamaia, pe care o putem stoarce deasupra, iar ca garnitura am ales un sote de cartofi cu morcovi
Mergea si o salata verde...poate data viitoare :).
Arata cam scary pestele in poza, am incercat sa le inchid gurile dar n-am reusit :)))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu