luni, 9 august 2010

SUPA CREMA DE BROCCOLI CU DOVLECEL


1 buchetel broccoli
2 dovlecei
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapa
putina albitura
1 bucatica de telina
1 cartof
ulei masline


Se spala si se taie bucati dovleceii, morcovul, telina.
Intr-un vas cu 2L apa cu putina sare punem legumele maruntite impreuna cu ceapa intreaga si ardeiul taiat pe jumatate. Cand sunt aproape fierte adaugam cartoful. Lasam in continuare pe foc pana cand este aproape fiert si cartoful, apoi adaugam buchetelele de broccoli spalate inainte si mai lasam sa fiarba inca 6-7 min.
Luam vasul de pe foc, ceapa si ardeiul gras le scoatem, restul pasam. Potrivim apoi supa la consistenta, potrivim de sare si mai lasam sa dea 1-2 clocote.
Se adauga 1-2 linguri ulei de masline si supa e gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu