vineri, 17 decembrie 2010

GULAS CU PAPRICA

Simplu, zemos si delicios !
Este un preparat tipic unguresc.

Ingrediente pt 4 portii :
- 4 cepe
- 2 ardei grasi rosii (eu am pus ardei capia)
- 2 ardei grasi verzi
- 1kg carne de vita
- 6 linguri ulei masline
- 8 linguri boia
- 2 linguri bulion
- 250mL vin rosu
- 6 linguri smantana
- sre, piper

Preparare :
Se taie ceapa rondele. Se taie jumatati ardeii grasi si se curata de cotoare si seminte. Pulpa se taie fasii.

Se taie cuburi carnea si se prajeste de jur imprejur in ulei, la foc iute.

Se adauga ceapa si ardeiul gras si se calesc putin.

Se condimenteaza cu boia si bulion.
Se stinge cu vin si 125mL apa.

Se acopera si se lasa sa se inabuse cca 60min.
Inainte de servire se adauga smantana; se sareaza si se pipereaza.

"Secretele bucatariei" nov.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu