duminică, 8 august 2010

OSTROPEL DE PUI CU OREZ


1 kg ciocanele de pui
1 capatana de usturoi
2 cepe
150 ml vin alb
50 g pasta de tomate
2 ardei grasi
1 cescuta cu orez
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Se spala ciocanelele, se condimenteaza si se rumenesc la foc mic. Se adauga apoi ceapa tocata si ardeii cubulete.



Lasam pe foc sa se inabuse, dupa care stingem cu pasta de tomate dizolvata in apa calduta si turnam vinul.
Acoperim vasul. Dupa ce carnea este patrunsa si sosul scazut, adaugam usturoiul rondele.
Separat, intr-un alt vas, calim ceapa cu morcovul taiat marunt. Adaugam orezul si dupa 1-2 minute turnam 3 cescute cu apa calduta.Acesta va reprezenta garnitura. Orezul va avea un gust mai deosebit daca la final adaugam praf curry si deasupra niste ciuperci calite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu