sâmbătă, 20 noiembrie 2010

SNITELE DE PUI CU SUSAN

snitele de pui

Ingrediente :

- 1 piept pui
- 1 ou
- 40g susan (1 punga)
- pesmet
- sare, piper

Preparare : Pieptul de pui se spala, se tamponeaza de surplusul de apa cu un servet apoi se portioneaza. Bucatile se bat usor cu ciocanul de carne. Un secret de-al meu pt a ramane carnea suculenta dupa ce e luata la bataie :D este ca asez o punga din aceea transparenta (la rola, sul) peste bucata de carne pe care o bat. Astfel fibrele nu se rup, carnea ramanand la fel de frageda.
Intr-o farfurie adanca bat oul, in alta pun faina, iar intr-un alt vas amestec susanul cu pesmet.
Feliile de carne se dau intai prin faina, apoi prin oul batut, apoi se tavalesc prin amestecul susan-pesmet si se pun la prajit.
Uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece susanul se prajeste prea rau si isi schimba gustul. La final el trebuie sa ramana alb cu o tenta foarte usoara de galbui. Va poftim la masa: snitele de pui cu susan!
snitele de pui
Orice carne prajita, dupa ce o scot din tigaie, o pun pe servetele de hartie pt a absorbi grasimea.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu