luni, 26 iulie 2010

CIORBA DE PUI A LA GREC



- 1 pui mai mic (sau 2-3 pulpe de pui intregi sau 4-5 bucati pulpe superioare)
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 70 gr de orez
- 200 ml de lapte
- 250 gr de smantana
- 3 galbenusuri de ou
- zeama de la o lamaie
- sare
- o legatura de patrunjel

Se fierbe puiul in 2 litri de apa cu sare, impreuna cu ceapa intreaga, telina si radacina de patrunjel curatate si date prin razatoare. Dupa ce a fiert carnea se ia oala de pe foc se arunca ceapa, se scoate carnea si se desprinde de pe oase apoi se taie bucatele.Bucatelele de carne se pun din nou in oala cu supa, impreuna cu morcovii dati prin razatoare si orezul. Se lasa sa fiarba impreuna pana cand orezul si morcovii sunt fierti.
Intre timp, se freaca bine galbenusurile, apoi se amesteca cu laptele si iaurtul. Maiaua obtinuta se toarna in supa astfel : se ia vasul de pe foc (supa nu trebuie sa clocoteasca in timpul operatiunii) si cu polonicul se toarna putin cate putin din supa in vasul cu maia astfel incat, treptat, ambele compozitii sa ajunga la aceeasi temperatura.O data indeplinita aceasta conditie reunim totul, turnand in supa amestecul supa-maia.
Acest procedeu se reia la fiecare reteta la care trebuie adaugat albusul de ou, pt a nu coagula.

Se acreste dupa gust cu zeama de lamaie.

Ciorba a la grec este putin mai groasa decat o supa obisnuita de pui.
Inainte de servire se presara patrunjel tocat.


Reteta este de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu