luni, 26 iulie 2010

CIORBA DE CARTOFI CU AFUMATURA



- 1 ceapa uscata, de marime medie
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 morcovi
- ciolan afumat, dar merge orice afumatura (EU AM PUS 'SCARITA'...asa se numeste; este cu ff putina grasime)
- 2-3 cartofi
- bors sau zeama de varza
- 1 legatura de leustean, proaspat sau uscat
- sare dupa gust

Preparare :

Se toaca marunt ceapa verde si uscata, morcovii se taie rondele. Se calesc impreuna,



Adaugam apoi afumatura.


Completam cu apa cat e necesar.

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii, taiati bucatele si se mai lasa pana fierb si ei
La sfarsit se adauga borsul (eu am folosit zeama de varza), fiert separat.
Dupa cateva clocote, se da la o parte si se lasa sa se racoreasca putin si se presara leusteanul.


Reteta este de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu