joi, 4 noiembrie 2010

BOEUF BOURGUIGNON CU FETTUCINI

paste fettucini


Mai intai de toate, aceasta reteta are o durata mare de preparare (2,5h numai timpul efectiv petrecut la cuptor). Eu n-am citit cu atentie la inceput si m-am trezit ca nu sunt gata cu ea la pranz :D.
Mai apoi, dar nu in cele din urma, a meritat absolut tot efortul. E super buna.

Ingrediente :
 - 700g carne vita
- 80 g sunculita taraneasca
- 2 catei de usturoi
- 300 g. ceapa
- 1 lingura cu varf de faina
- 2 linguri unt
- 340 g. ciuperci champignons
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri bulion
- 400 ml. vin rosu
- 250 ml. supa de carne
- 1 lingurita cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- 400 g. taitei

Preparare :                                                                            
             Intr-o tigaie se prajesc in 2 linguri de ulei, patratelele de sunculita, apoi se pun pe un servetel ca sa absoarba grasimea. 


Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se spala si se taie carne de vita, cubulete,
dupa care se prajeste la foc iute in uleiul incins. Se toarna vinul rosu peste carne apoi bulionul, supa, cimbrul, dafinul. Se adauga sarea, piperul si usturoiul.
Se introduce la cuptor timp de 1h.
Oala trebuie sa fie acoperita.
Dupa 1h se scoate din cuptor si se pune ceapa, untul, faina.

Se da din nou la cuptor pt 1h, dar de data aceasta numai prima jumatate de ora se mai lasa capacul pus, in cealalta se da capacul la o parte.
Dupa expirarea timpului, se scoate vasul si se adauga ciupercile si sunculita.
 ...si se mai introduce pt ultima oara, la cuptor, timp de 30'.

Se fierb pastele in apa cu sare si se scurg.
Se servesc fie amestecate in intregime cu compozitia de carne si legume, fie compozitia se pune peste paste in momentul servirii.

paste
Reteta e de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu