duminică, 17 octombrie 2010

Cartofi frantuzesti




Ingrediente :

- 9 cartofi
- 8 oua
- 200 g cascaval
- 400 g smantana
- 150 ml lapte
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt


Preparare :

Se fierb cartofii in apa cu sare pt a nu crapa.
Se fierb ouale tot in apa cu sare din acelasi motiv.
In timpul acesta se face sosul alb astfel : intr-o craticioara se incing 2 linguri unt, se adauga apoi cele 2 linguri de faina si se stinge totul cu 150 mL lapte si cu cele 200g smantana. Se mai lasa la fiert 5 min, apoi se da deoparte.
Se curata cartofii si se taie rondele sau bucatele (dupa preferinta)
Ouale se taie marunt.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, se aseaza succesiv in straturi : cartofii, ouale taiate marunt, cascavalul ras, o parte din sosul alb..apoi iar cartofi, oua, cascaval (nu tot - se mai pastreaza si pt pus deasupra) si sos...urmand ca la sfarsit, sa se acopere cu cascasval si smantana.
Se introduce vasul la cuptor cca 30min.

Noua ne plac foarte mult.
Sunt buni rau.
Ca si garnitura eu am ales carnati, iar gaza mica i=a mancat cu snitel. Cartofi frantuzesti.

cartofi frantuzesti

cartofi frantuzesti

Reteta e de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu