joi, 22 iulie 2010

TARTA CU CAISE


250g faina alba
75g zahar
125g unt rece taiat cuburi
1ou
1-2 linguri apa rece.

Se pune totul in robot si se amesteca pina avem un aluat omogen.se tine 40-50min la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de tarta unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Se inteapa de mai multe ori cu furculita.

4-5 caise sau piersici se taie felii si se aranjeaza peste aluat.




Se pune tarta 10min la 180grade.

In acest timp pregatim compozitia de pus deasupra:

3oua
250g smantana acra
50g zahar
1plic budinca de vanilie.

Se amesteca si se toarna peste fructe. Se da tava la cuptor pentru 45-50min la 180 grade


3 comentarii:

  1. Am facut si eu si mi s-a parut f simplu, in ciuda faptului ca eu nu am prea facut deserturi la viata mea - in afara de clatite :)). mi-a iesit foarte buna, doar ca eu am adaugat si niste albusuri de ou deasupra (fiind o mare fana). BUN, BUN!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ..sa stii ca nici clatitele nu le poate face oricine :).
    Ma bucur ca ti-a iesit tarta si mai ales ca ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  3. simona: am facut si eu aceasta tarta, se face foarte usor si e superrrr buna!!! ms de reteta

    RăspundețiȘtergere