vineri, 23 iulie 2010

TARTA CU LAMAIE



Aluat:


375 g faina,
190 g unt,
130 g zahar pudra,
1 ou,
1 praf sare,
1 lingurita zahar vanilat,
coaja unei lamai si a unei portocale.

Crema de lamaie:

1/4 l lapte,
30 g zahar,
30 g amidon,
3 galbenusuri,
zeama si coaja unei lamai.

Bezea:

100 g zahar tos,
100 g zahar pudra,
4 albusuri,
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Se  framanta repede ingredientele pt aluat pana obtinem un aluat suplu. Se inveleste cu folie de plastic si se lasa 2 ore la frigider.




Se-ncinge cuptorul la 180°.

Se intinde aluatul (subtire) si se imbraca cu el o forma de tort/tarta (inclusiv marginile) si se apasa bine cu degetele. Se inteapa cu o furculita si se pre-coace circa 15 minute. Eu am pus aluatul in forma si l-am intins cu degetele.


Pentru crema: se pun intr-o cratita laptele, zaharul si amidonul si se lasa sa dea in clocot. Se iau de pe foc, se adauga galbenusurile, zeama si coaja rasa de lamaie si se lasa sa se raceasca.

Se toarna crema peste aluat si se da tarta la cuptor (la 180°) circa 20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.


Se bat cu mixerul ingredientele pt bezea pana aceasta se intareste. Se toarna peste tarta apoi se introduce din nou tarta in cuptor si se lasa sa se rumeneasca (putin) bezeaua.



Reteta este de aici

Un comentariu:

  1. foarte bine arata! chiar ma intereseaza reteta si din cate am descoperit, varianta ta este cea mai buna!

    RăspundețiȘtergere