miercuri, 6 octombrie 2010

CHIFLE SCOTIENE (Baps)




Ingrediente :

700 gr faina
50 gr unt
200 ml lapte caldut
250 ml apa calduta
20 gr drojdie proaspata/7 gr uscata
2 lingurite sare

Preparare :

Aluatul l-am pregatit la masina de facut paine. Am pus intai ingredientele lichide : lapte, apa apoi faina, untul la temperatura camerei si taiat bucatele, drojdia faramitata (am folosit din cea proaspata) si sarea.
Am ales programul de pizza, care framanta 30' si coace 1h.
Dupa 1,5h s-a facut atat :

Am scos aluatul, l-am impartit in 12 bile egale si am dat forma chiflelor, cu mana.
Le-am aplicat cu pensula, lapte, le-am pudrat cu faina, le-am mai lasat la dospit inca juma de ora.

Le-am introdus in cuptorul incins la 220g pana la rumenire.




Sunt extraordinar de bune.
Au gust de paine pe vatra.

Reteta de aici

7 comentarii:

  1. super super ti-au iesit..si cat a crescut aluatul...te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Daa...si foarte gustoase.
    Au fost pe gustul tuturor.
    A. a avut ceva de comentat "mami, dar sa punem niste sare sau niste zahar pe ele" :D

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha haioasa scumpa de ea

    RăspundețiȘtergere
  4. abia astept sa incerc si eu; am o intrebare: ce fel de faina folosesti? aici exista faina alba de paine, faina all purpose si faina self rising; multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluca, cu multa placere iti raspund.

    Eu am folosit "Baneasa - Faina de grau superioara OOO". Este faina pe care o folosesc frecvent; este simpla, nu are altceva adaugat in ea. Din cate stiu faina all purpose nu are agenti de crestere si o poti folosi. Nu stiu cum este faina alba de paine de care zici...

    Sa-mi spui cum ti-au iesit.
    Spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. e foarte buna si faina boromir

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru reteta de painici. de ani de zile, ma chinui sa gasesc ceva care sa imi aduca aminte de painea buna de acasa. am adaugat putina smantana la lichide, un varf de galbenus de ou, 10g vit C, si au iesit o minunatie. multumesc din suflet pentru darul de a impartasi in eter din experienta ta culinara.

    RăspundețiȘtergere