luni, 15 noiembrie 2010

DOVLECEI UMPLUTI

dovlecei umpluti

 Dovlecei umpluti.

Ingrediente :
- 5 dovlecei
- 400g carne tocata mixta
- 2 leg ceapa verde (asa am pus eu, dar merge si varianta 1 de ceapa si 1 leg usturoi)
- 2-3 catei usturoi (daca nu s-a pus usturoiul verde)
- 150g branza telemea sau cascaval (am pus cascaval)
- 1 mana orez
- 1 cutie rosii in bulion
- marar, patrunjel, ulei, sare, piper

Preparare :

Orezul se spala apoi se caleste impreuna cu ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt. Potrivim si de sare si piper.
Apoi adaugam carnea si le lasam impreuna la calit.

Intre timp taiem dovleceii pe jumatate, fara sa-i curatam de coaja, ii spalam bine apoi scobim miezul, pe care il vom toca si-l vom pune deoparte.
Umplem dovleceii, ii asezam in tava unsa cu ulei si ii dam la cuptor timp de 20'.
Si bineinteles ca am cea mai harnicuta fetita din lume (daca se nimereste pe langa mine imediat sare in ajutor) :

Asa..
Dupa 20' scoatem din cuptor...........
Si adaugam rosiile
si dovlecelul tocat
Introducem iar la cuptor 10-15', apoi radem cascavalul deasupra.
Mai lasam 10' si e gata.

Se presara patrunjel si marar deasupra si se serveste.

dovlecei umpluti

Un comentariu: