marți, 23 noiembrie 2010

Mazare cu carne de porc

mancare de mazare

Ingrediente :
- 6-700g carne porc (pulpa am avut eu)
- 1 morcov
- 2 linguri pasta tomate
- 1 ceapa mai maricica (eu am pus jumatate ceapa rosie si jumatate alba)
- aprox 900g mazare
- 2 linguri ulei
- 2 legaturi marar
- sare

Preparare : Se toaca ceapa marunt, morcovul se curata si se feliaza
si se pun la calit in 2 linguri ulei


Carnea se taie bucatele mai maricele si se adauga peste legume dupa ce acestea s-au inmuiat.

Lasam bucatelele de carne sa se rumeneasca putin apoi adaugam apa pana ce aceasta o depaseste cu foarte putin
Acoperim oala si lasam sa fiarba. Dupa ce carnea a fiert, adaugam mazarea scursa de zeama din conserva sau daca e congelata se pune asa, direct , se acopera oala din nou si se continua fierberea
Cand s-a fiert si mazarea, aruncam cele 2 linguri pasta tomate,
mai dam cateva clocote nu inainte de a potrivi de sare, stingem focul si navalim inauntru cu mararul tocat. Acoperim iar oala pt a lasa mararul sa-si faca treaba :).
Si pofta buna !!!!

mazare cu carne

Un comentariu:

  1. Deci , sa ne intelegem , as manca mazare 24/7...imi amintesc ca , in copilarie ii adaugam zahar. Nu mai tin minte cum mi-a venit ideea si ce castig am avut insa nu mai stiam cu ce adaugire sa vin ....

    RăspundețiȘtergere