marți, 23 noiembrie 2010

Pancakes


In sfarsit le-am facut.
For the first time in my life.
Si sunt exceptionale.   
Pancakes. 

Ingrediente :
- 3 oua mari
- 115g faina
- 140ml lapte
- 1 lingurita cu varf praf copt
- 4 lingurite cu varf zahar (in reteta originala a lui J.O. nu e mentionat zaharul, acum l-am pus...data viitoare nu-l voi mai pune)
- 1 praf sare

Preparare : Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc
apoi se adauga alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele pana se epuizeaza cantitatile. Adica punem putin lapte, amestecam, apoi putina faina...si tot asa pana se termina.



Peste aceasta compozitie se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza foarte usor cu o lingura nu cu mixerul, amestecand de sus in jos.
Odata terminata aceasta treaba, se ia cu polonicul, dar nu plin..ci umplut cam pe jumatate si se pune in tigaia in care am pus putin ulei. Nu trebuie intinsa compozitia..se va raspandi ea cat va vrea.
Cand incepe sa faca 'bule' e semn ca trebuie intoarsa. Intoarcerea nu se face ca la clatitele 'normale' prin aruncarea tigaii in sus :D ci cu ajutorul unei palete.
Asa arata bulele :
Asa arata rumenita
Si pozele finale :

Pancakes se pot manca cu diverse siropuri, in functie de preferintele fiecaruia, gem, dulceata, sirop de artar sau pur si simplu goale :)
Reteta originala e de aici ..eu gasind-o initial aici

2 comentarii:

  1. Buna. Am facut si eu aseara aceasta reteta, pentru prima data in viata mea. Au iesit delicioase. Am pus cantitati duble, iar sotul si baietelul meu de 1 an si 8 luni au mancat pe saturate. Mi s_a sugerat, ca pe viitor, doar asa sa fac clatite:)).
    Felicitari pentru blogul vostru. E simplu si la obiect si imi place de o mie de ori mai mult, decat altele impovarate de retete, si pompoase.
    Iti multumesc pentru retete.
    Cu drag,Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ana !
    Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase. Imi pare foarte bine ca le-ai incercat si ca au placut tuturor.
    Sa va fie de bine :)

    P.S....si baietelul meu are acum exact aceeasi varsta cu al tau (trebuie sa-mi mai actualizez informatiile de pe blog :D)

    RăspundețiȘtergere