marți, 7 decembrie 2010

BISCUITI CU CIOCOLATA

biscuiti cu ciocolata

Acesti biscuiti cu ciocolata i-am facut pentru prima data in 2009 de Craciun. Au reprezentat alegerea pentru a-i lasa Mosului de gustat cate ceva, cand vine obosit de pe drum cu cadourile. Au fost foarte apreciati de catre Mos Craciun bineinteles alaturi si de un pahar mare cu lapte.
Si atunci, ca si in prezent, fetita mi-a fost de mare-mare ajutor, mai cu seama ca erau pentru cineva extrem de important pentru ea :).

Sunt deosebit de gustosi, atat imbracati in ciocolata cat si simpli. Se pot inveli si in ciocolata alba, se pot face combinatii de culori si fel de fel de desene pe ei...dupa imaginatia fiecaruia.

Ingrediente :

- 125 g margarina (eu am pus unt)
- 150 g zahar tos
- 1 ou
- 200 g faina obisnuita
- 30 g pudra de cacao
- 1 ciocolata amaruie mare

Mod de preparare :
Se preincalzeste cuptorul si se tapeteaza doua tavi de copt cu hirtie pergament;
Se freaca margarina, scoasa din timp de la frigider cu zaharul si se incorporeaza treptat, oul;
Se cerne la un loc faina si cacaoa. Se adauga, amestecand, in compozitia frecata;
Daca aluatul este lipicios, se raceste in frigider. Se pudreaza suprafata de lucru si sucitorul cu un amestec de faina si se intinde aluatul pana se obtine o foaie cu grosime de 3 mm, care se taie in cercuri cu ajutorul unor forme rotunde sau a unui pahar dat prin faina;
Se aseaza in tavi de copt, lasand spatii intre ele, astfel incit aluatul sa poata sa creasca. Se coace cca 15 min sau pana ce aluatul este tare la apasare. Se racesc in tava 2 min, apoi se muta pentru racire;
Se topeste ciocolata la bain-marie. Se cufunda apoi biscuitii in ciocolata topita sau se intinde cu o pensula peste biscuiti. Se lasa sa se intareasca ciocolata.



biscuiti cu ciocolata


biscuiti cu ciocolata


Un comentariu:

  1. Ce fetita superbaaaaaa! Retetele tale sunt minunate, apetisante si sunt sigura ca delicioase dar fetita........e atat de frumoasa si expresiva!!!

    RăspundețiȘtergere