marți, 14 decembrie 2010

BORS RUSESC CU SMANTANA

bors rusesc cu smantana
Borsul este mancare nationala in Rusia.

Ingrediente :
- 500-600g carne vita
- 2 sfecle rosii mici
- 2 rosii sau 1 cutie conserva rosii in bulion taiate bucati
- 20g unt
- 2 cepe tocate
- 3 lingurite otet
- sare, piper, zahar
- 200g varza alba
- 80g sunca taiata cuburi
- 2 fire patrunjel
- 1 foaie dafin
- 200g smantana
- 2 linguri patrunjel tocat

Bors rusesc cu smantana.

Preparare :
Se spala carnea si se fierbe cca 60min in 3 litri de apa. Se scoate si se indeparteaza grasimea. se lasa sa se raceasca apoi se taie cuburi de 1cm.
Se decojesc sfeclele si se taie felii de 3mm. se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cuburi sau se pune conserva.
Se incinge untul intr-o oala, se caleste ceapa, se adauga sfecla, rosiile, otet, sare, piper, zahar si 250ml supa. Se lasa sa fiarba la foc mic 30min.

 Se toaca varza si se da in fiert in restul de zeama (eu n-am mai facut asa si am 'varsat-o' peste restul din oala).
Se adauga sare, sunca, carnea de vita, firele de patrunjel si foaia de dafin. Se fierbe 30min. se adauga supa de sfecla.








 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Se indeparteaza verdeturile.

Supa se mai potriveste o data de gust si se toarna in farfurii. Se aseaza deasupra cate o lingura de smantana si se presara patrunjel tocat.

bors rusesc cu smatana




2 comentarii:

  1. Laura, m-ai cucerit definitiv cu borsul rusesc de sfecla. Am crezut ca numai bunica mea stia sa faca acest minunat bors care era traditional la noi in casa "pe vremea bunicii". Din pacate , am constatat cu mahnire ca foarte multe gospodine nici nu au auzit de aceasta delicioasa specialitate ucraineana. Multumesc, pentru ca mi-ai reamintit reteta. Te pup, Pusi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ileana, a fost premiera si pentru mine. Este intr-adevar foarte buna, dar nu stiu de ce sunt convinsa ca bunicii tale ii iesea si mai buna.

    Pup.

    RăspundețiȘtergere