luni, 27 decembrie 2010

RULADA DE SPANAC CU CREMA DE BRANZA SI ARDEI GRAS ROSU

rulada de spanac

Mie nu prea imi place spanacul, dar vreau sa va spun ca am savurat de-a dreptul aceasta rulada, pe care am facut-o cu ocazia CRACIUNULUI 2010.

Ingrediente :
- 200g spanac proaspat sau congelat (eu am avut congelat)
- 3 oua
- 120g faina
- sare, piper
Umplutura :
- 200g crema de branza
- 1/2 ardei gras rosu, mare, taiat cubulete
- 1 lingura ulei masline
- sare, piper

Preparare :
Spanacul se mixeaza impreuna cu ouale, dupa care se adauga faina, sarea si piperul. Amestecam bine apoi il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt (a mea are dimensiunile aprox 37/24), la 190grade timp de 15 min.
 Dupa expirarea timpului rasturnam cu grija aluatul pe un prosop umed. Atentie sa nu se rupa !!!!!!

Rulam cu ajutorul prosopului si lasam asa pana se raceste complet.
Dupa aceea desfacem cu mare grija...
asezam crema de branza care a fost in prealabil amestecata mai intai cu sare, piper apoi cu ardeiul gras si la urma uleiul de masline.


 Se ruleaza apoi si se da la rece pana in momentul servirii.


Ca si CHECUL APERITIV, rulada de spanac se poate face cu 1 zi inaintea vreunui eveniment.

M-am inspirat de aici

3 comentarii:

  1. arata mai bine rulada ta, decat pe siteul de unde te-ai inspirat :)))))))
    ce le faci de-ti ies asa frumoase?
    Cata

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa...pai cred ca stiu si de ce. Tava mea banuiesc ca a fost mai mare, aluatul e mai subtire la mine,.. acolo, din poze, se vede ca e mai gros si s-a rulat altfel.

    Puuuuuuuup mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cata, multumesc frumos (ca am uitat sa-ti spun :) )
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere