marți, 22 februarie 2011

CARTOFI CU OREZ LA CUPTOR

cartofi cu orez

Ingrediente:
- 1 kg cartofi,
- 2 cepe,
- 2 ardei gras sau ardei capia,
- 4 rosii (am pus o conserva de rosii bucatite)
- 3-4 catei de usturoi,
- 2-3 linguri orez sau dupa preferinta
- sare, piper, foi de dafin, busuioc
- pasta de tomate sau suc de rosii,
- ulei dupa gust,
- patrunjel verde.


Preparare:
Cartofii se curata, se spala si se fierb intregi cu putin busuioc.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt sau pestisori. Ardeiul gras sau capia se spala, se curata de seminte si se taie cubulete sau pestisori. Usturoiul se toaca marunt.
 
Rosiile se oparesc un minut, se decojesc si se taie cubulete.
Orezul se spala foarte bine, se curata de impuritati si se pune la fiert la foc mic in apa rece cu putin ulei pentru a nu se lipi.
Ceapa, ardeiul, usturoiul, rosiile se fierb inabusit cu putin ulei, se adauga pasta de tomate, apa fiarta dupa caz si se potriveste de sare, piper, condimente. Daca se foloseste conserva de rosii ea va fi adaugata peste cartofii gata fierti si taiati in sferturi.
Cartofii dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se taie in jumatate sau in sferturi. Se aseaza intr-o tava, se toarna sosul si orezul fiert.
cartofi cu orez
Se introduce la cuptor pentru a se rumeni putin. Cand sunt gata, presarati patrunjel verde.














cartofi cu orez la cuptor


cartofi cu orez

Un comentariu: