vineri, 18 martie 2011

CARTOFI LA TIGAIE CU CARNATI

cartofi la tigaie
 De retinut acest preparat pentru ca se poate face cu resturile ramase din frigider.
Preparare : cca 15 min.
Prajit : cca 20 min.
Cca. 470 kcal/portie

Ingrediente pt 4 portii :
- 2 fire praz (sau doar unul singur daca e mai gros)
- 4 linguri ulei
- 600g cartofi (se pot folosi si cartofi semipreparati si congelati)
- 10 rosii cherry
- 250g carnati
- 3 oua
- 150mL lapte
- 1 praf nucsoara (optional) - eu nu am pus

Preparare :
Se curata prazul si se spala bine, se taie jumatati, apoi rondele de cca 1cm latime. Se spala cartofii, se decojesc si se taie felii la fel de groase.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cartofii la foc mijlociu timp de cca 15 min. amestecand din cand in cand.
Apoi se indeparteaza capacul vasului, se adauga prazul si se prajeste totul cca 5 min pana devine rumen si crocant. Se sareaza si se pipereaza.



Rosiile se spala, se curata si se taie jumatati. Se taie felii carnatii. Ambele se adauga la cartofi si se amesteca inauntru cu atentie.
cartofi la tigaie cu carnati
Se bat apoi ouale cu lapte; se adauga sare, piper, nucsoara si se toarna peste cartofi. Se lasa sa coaca la foc slab.



cartofi la tigaie



Ca si garnitura, merge de minune o salata de legume verzi.

3 comentarii:

  1. Foarte apetisante retetele tale, draga Licuriciule:).. chiar am sa le incerc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Heeeeeeei...ce surpriza placuta mi-ai facut.
    Bine ai venit "pe la mine" si spor la bucatarit.
    Si multumesc pentru aprecieri.
    Te pup, Adi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Carnaciorii picanti..cat mai picanti cu putinta

    RăspundețiȘtergere