vineri, 27 mai 2011

PULPE DE PUI LA CUPTOR CU SOS DE SOIA SI SUSAN


Ingrediente :
- 5 pulpe de pui
- 100 ml sos soia
- sare (putina), piper
- cimbru, rozmarin
- ulei masline 50ml
- seminte de susan
- 1 lamaie

Preparare :
Pulpele se spala, se tamponeaza cu un servet uscat, se taie pe jumatate, se aseaza intr-un vas, se sareaza (ATENTIE !!! sosul de soia este si el sarat...deci a nu se abuza de sare), se pipereaza si cei 100ml sos soia se toarna peste pulpe.
Se introduce vasul la frigider si se lasa 1h la macerat.
Dupa cele 60 minute, carnea se scoate, se asaza intr-un vas termorezistent impreuna cu 50ml ulei masline si 1 cana de apa si se introduce in cuptorul preincalzit la 200grade, 40 min.
Intre timp, in sosul in care s-a macerat carnea se pune cimbru, rozmarin si zeama de lamaie si dupa 40 min se toarna peste pulpele de pui, se presara susan si se mai introduce vasul la cuptor pt inca 30 min. Si trebuie neaparat sa prinda si culoarea rosiatica, frumoasa, a sosului.

Ce rezulta e o bunatate !!!
Ca si garnitura se potriveste orezul (simplu sau cu legume)..dar ar merge si cu niste piure de cartofi :)
Noi am servit si cu o super buna salata din castraveti, ridichi, ceapa verde.
Mmmm...yami !
Pulpe de pui la cuptor !!!

Pulpe de pui la cuptor

Un comentariu: