luni, 9 august 2010

TORT CU VISINE SI MASCARPONE

tort cu visine

Aluat :

- 6 oua
- 250g unt/margarina
- 100g zahar
- sare
- 100g ciocolata alba
- 250g faina
- 1 plic praf copt
- 50g fulgi ciocolata

Umplutura :

- 300g mascarpone
- 2 galbenusuri
- 75g zahar
- 1 conserva visine (720ml)
- 150g dulceata de visine (am folosit doar siropul de la dulceata de visine)

Ornare :

- 400ml frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri fulgi ciocolata

Forma de 26cm diametrul.

Mod de preparare :

Blatul :
             Incingeti cuptorul la 170grade, separati ouale, topiti untul, puneti-l intr-un vas alaturi de zahar, sare si bateti-l spuma cu mixerul pana se dizolva zaharul. Apoi adaugati galbenusurile, treptat. Amestecati totul bine. Rupeti ciocolata alba bucati si topiti-o in bain marie fierbinte, dar atentie !!! apa nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.
Amestecati faina cu praful de copt, cerneti-o peste amestecul de unt si ou. Adaugati, amestecand si ciocolata topita si fulgii de ciocolata.


Bateti spuma albusurile si adaugati-le in compozitie.
             Turnati aluatul in forma rotunda si unsa, neteziti si coaceti cam 40-45 min, dupa care scoateti forma din cuptor si rasturnati blatul.

Finisare :
             Frecati o crema din branza, galbenusuri si zahar.
             Taiati blatul de tort pe jumatate, fierbeti dulceata si ungeti cu ea amandoua feliile de blat.Lasati visinele la scurs intr-o strecuratoare, puneti deoparte 20 de visine pt ornat si amestecati restul de fructe in crema.


             Asezati primul blat pe un platou, turnati crema de branza si uniformizati, puneti deasupra cel de-al 2-lea blat si presati usor.
             Lasati la frigider 2h.

Ornare :
             Bateti frisca cu zaharul vanilat si tapetati cu ea, tortul. Ornati-l apoi cu visinele si fulgii de ciocolata.

Acest tort se poate servi imediat.
Blatul nu e insiropat, daca se doreste asta, atunci se poate folosi siropul din compot.



tort cu visine

Sursa : Secretele bucatariei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu