Simplu, zemos si delicios !
Este un preparat tipic unguresc.
Ingrediente pt 4 portii :
- 4 cepe
- 2 ardei grasi rosii (eu am pus ardei capia)
- 2 ardei grasi verzi
- 1kg carne de vita
- 6 linguri ulei masline
- 8 linguri boia
- 2 linguri bulion
- 250mL vin rosu
- 6 linguri smantana
- sre, piper
Preparare :
Se taie ceapa rondele. Se taie jumatati ardeii grasi si se curata de cotoare si seminte. Pulpa se taie fasii.
Se taie cuburi carnea si se prajeste de jur imprejur in ulei, la foc iute.
Se adauga ceapa si ardeiul gras si se calesc putin.
Se condimenteaza cu boia si bulion.
Se stinge cu vin si 125mL apa.
Se acopera si se lasa sa se inabuse cca 60min.
Inainte de servire se adauga smantana; se sareaza si se pipereaza.
"Secretele bucatariei" nov.2008
vineri, 17 decembrie 2010
GULAS CU PAPRICA
De vreo 4 ani frunzaresc netul si gatesc dand click. M-am decis sa imi fac un locsor unde sa postez tot ce fac si-mi place si mai ales...imi iese :)(ca sa nu mai alerg mereu prin "my computer" dupa retetele salvate). Inca bajbai cu blogul asta, il ingrijesc in limita timpului pe care mi-l acorda puiul meu de 3 luni si o domnisoara de 4 anisori. Nici o reteta nu este inventia mea (sunt O la capitolul asta :D), toate sunt ale unor gospodine pe care le admir in taina de ceva vreme.
Eu am pus link-urile sub fiecare reteta, daca trebuie sa fac mai mult de atat...sa-mi spuneti; nu vreau sa incalc drepturi de autor :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu