miercuri, 16 martie 2011

SNITELE DE CURCAN CU CIUPERCI SI CASTRAVETI

snitele de curcan

Curcanul ca curcanul, dar sosul cu ciuperci si castraveti a primit nota 10 de la cel mai exigent degustator...tati al nostru drag :)....

Ingrediente pt 4 portii :
- 1 ceapa
- 250g ciuperci
- 2 castraveti lungi
- 4 felii piept curcan (de 150g fiecare)
- sare, piper
- 1 ou
- fulgi porumb neindulciti
- 4 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 250mL smantana
- 1 lingura marar

Preparare :

Se toaca ceapa. Se curata ciupercile si se taie jumatati.
Se decojesc castravetii si se taie jumatati pe lung. Se scot semintele cu lingura, iar pulpa se taie felii de cca 1cm.
Carnea se sareaza si se pipereaza.
Intr-o farfurie se bate oul.
In alta se faramiteaza fulgii de porumb, apoi se tavalesc feliile de carne prima data prin faina, apoi ou, iar la sfarsit se dau prin fulgii de porumb presandu-se putin crusta ca sa se lipeasca bine.
Se incince uleiul intr-o tigaie si se prajesc snitelele in jur de 5 min, pe fiecare parte, la foc mijlociu.
Se scoate carnea din tigaie si se pastreaza la cald la cuptor.

Acum...pt sos : ceapa tocata la inceput se caleste, se adauga ciupercile si castravetii si se prajesc la foc mijlociu cca 10 min pana se evapora lichidul.


Se toarna smantana si se lasa sa se incalzeasca putin.
Se adauga apoi mararul, sare, piper.
Se aseaza pe farfurii si se orneaza la urma cu marar.

snitele de curcan


snitele de curcan


Sursa : Secretele bucatariei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu