Eu am facut-o in forma de tort si a reprezentat tortuletul aniversar pt prichindelul meu de 1 anisor pe care noi, restul lumii :))) l-am savurat la maxim.
Este o prajitura fina, usoara ..atat ca mod de preparare cat si ca 'textura'..Regretul este ca forma pe care am folosit-o a fost prea lata (26cm diametru) si felia de tort nu e asa inalta :)....data viitoare aleg diametrul mai mic.
Poze din timpul prepararii nu am. Am fost si de data aceasta intr-o mare viteza.
Ingrediente :
Blat:
- 200 g biscuiti obisnuiti, simpli, nu cu cacao
- 50 g nuca
- 150 g unt
- 3 linguri cacao
- 2 linguri zahar
Crema:
- 500 g branza de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 100 g zahar
- 3 oua
- 50 g ciocolata amaruie rasa
- esenta de rom
Glazura:
-100 g ciocolata amaruie
-100 ml frisca lichida
Preparare :
Se piseaza biscuitii. Se amesteca cu zaharul, cacaoa si nuca macinata. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Compozitia se pune in forma si se preseaza cu degetele ca sa se formeze baza.
Toate ingredientele cremei se amesteca si se toarna peste blat. Se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Se scoate si cat inca este fierbinte se toarna glazura preparata dinainte astfel : pe baie de apa se topeste ciocolata peste care se adauga frisca si se amesteca pt omogenizare.
Sursa : de aici
duminică, 8 mai 2011
PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI CIOCOLATA
Labels:
Branza de vaci,
Ciocolata amaruie,
Desert,
Frisca
De vreo 4 ani frunzaresc netul si gatesc dand click. M-am decis sa imi fac un locsor unde sa postez tot ce fac si-mi place si mai ales...imi iese :)(ca sa nu mai alerg mereu prin "my computer" dupa retetele salvate). Inca bajbai cu blogul asta, il ingrijesc in limita timpului pe care mi-l acorda puiul meu de 3 luni si o domnisoara de 4 anisori. Nici o reteta nu este inventia mea (sunt O la capitolul asta :D), toate sunt ale unor gospodine pe care le admir in taina de ceva vreme.
Eu am pus link-urile sub fiecare reteta, daca trebuie sa fac mai mult de atat...sa-mi spuneti; nu vreau sa incalc drepturi de autor :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu