marți, 6 decembrie 2011

PRAJITURA CU DOVLEAC

prajitura cu dovleac

De la inceput spun ca mie nu-mi place dovleacul. Deloc. Dar tot timpul am fost in cautare de retete care sa ma faca sa-l mananc, sa-l accept. Si am gasit una perfecta atat pt mine, cat si pt copiii mei, care au mancat-o cu mare placere.
Prajitura este ca un fel de chec cu dovleac. Nu prea se simte dovleacul..e super buna. Delicioasa. E cam caloricoasa, ce-i drept....dar merge :D...e prea buna.

Ingrediente :
- 4 oua batute
- 450g piure de dovleac (am avut bucati congelate, pe care le-am dezghetat si le-am fiert; am scurs zeama - practic am stors bine-bine, iar miezul l-am pasat cu furculita)
- 300g zahar tos
- 250mL ulei
- 250g faina
- 1 plic praf copt
- 1 lingurita bicarbonat (pt cine vrea - eu nu am pus)
- 1 lingurita sare (puneti fara teama, o lingurita, la cat zahar este...abia se simte :) )
- scortisoara, (nu am pus)

Ingrediente glazura-crema :
- 100g crema de branza
- 60g unt
- 1 lingurita esenta vanilie
- 250g zahar pudra

Eu am facut si crema, dar mi s-a parut ca indulceste si mai rau prajitura si am preferat cu totii sa o mancam fara.

Preparare :
Amestecam ouale, dovleacul, zaharul si uleiul
Separat...prafurile : faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul...bine amestecate, le adaugam in ploaie, turnam totul in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem pentru 20-25 minute, in cuptorul incins, in prealabil, la 180 grade. Tava folosita de mine a avut dimensiunile 25x38 cm.
prajitura de dovleac

Intre timp pregatim crema : se amesteca toate pana cand zaharul se topeste de tot de nu se mai simte. Se da la rece.
Dupa ce prajitura s-a facut si s-a racit, se intinde crema in strat subtire peste.

Reteta este de aici

11 comentarii:

  1. A fost dragoste la prima vedere....cum i-am vazut poza ...m-am indragostit de EA,deci voi incerca negresit aceasta prajiturica, fiind fana placinte si prajituri cu dovleac. Pusi

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte pufoasa si foarte usoara... Ca un norisor delicios

    RăspundețiȘtergere
  3. iti lasa gura apa numai cand te uiti la ea!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am incercat niciodata dovleacul, dar vad din ce in ce mai multe prajituri cu dovleac, si multa lume care spune ca sunt bune. cred ca ar fi cazul sa incerc si eu o data!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru reteta, am facut-o si eu sambata. E cu adevarat deosebita. Si eu am preferat s-o fac fara glazura-crema. Atat de mult mi-a placut incat azi am mai cumparat doi dovleci: mai fac maine o prajitura si-mi asigur si materia prima pentru Craciun. Merge de minune pe masa de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte faina!Eu am facut cu gutuie si a iesit super

    RăspundețiȘtergere
  7. merge uimitor unpluta cu crema aceea, dar cu zeama de la o lamaie pt o aroma acrisoara;) am glazurat-o si uc putona ciocolata..
    oricum e ff buna!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi place si arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere