luni, 27 decembrie 2010
RULADA DE SPANAC CU CREMA DE BRANZA SI ARDEI GRAS ROSU
Mie nu prea imi place spanacul, dar vreau sa va spun ca am savurat de-a dreptul aceasta rulada, pe care am facut-o cu ocazia CRACIUNULUI 2010.
Ingrediente :
- 200g spanac proaspat sau congelat (eu am avut congelat)
- 3 oua
- 120g faina
- sare, piper
Umplutura :
- 200g crema de branza
- 1/2 ardei gras rosu, mare, taiat cubulete
- 1 lingura ulei masline
- sare, piper
Preparare :
Spanacul se mixeaza impreuna cu ouale, dupa care se adauga faina, sarea si piperul. Amestecam bine apoi il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt (a mea are dimensiunile aprox 37/24), la 190grade timp de 15 min.
Dupa expirarea timpului rasturnam cu grija aluatul pe un prosop umed. Atentie sa nu se rupa !!!!!!
Rulam cu ajutorul prosopului si lasam asa pana se raceste complet.
Dupa aceea desfacem cu mare grija...
asezam crema de branza care a fost in prealabil amestecata mai intai cu sare, piper apoi cu ardeiul gras si la urma uleiul de masline.
Se ruleaza apoi si se da la rece pana in momentul servirii.
Ca si CHECUL APERITIV, rulada de spanac se poate face cu 1 zi inaintea vreunui eveniment.
M-am inspirat de aici
Labels:
Aluaturi sarate,
aperitive,
Spanac
De vreo 4 ani frunzaresc netul si gatesc dand click. M-am decis sa imi fac un locsor unde sa postez tot ce fac si-mi place si mai ales...imi iese :)(ca sa nu mai alerg mereu prin "my computer" dupa retetele salvate). Inca bajbai cu blogul asta, il ingrijesc in limita timpului pe care mi-l acorda puiul meu de 3 luni si o domnisoara de 4 anisori. Nici o reteta nu este inventia mea (sunt O la capitolul asta :D), toate sunt ale unor gospodine pe care le admir in taina de ceva vreme.
Eu am pus link-urile sub fiecare reteta, daca trebuie sa fac mai mult de atat...sa-mi spuneti; nu vreau sa incalc drepturi de autor :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata mai bine rulada ta, decat pe siteul de unde te-ai inspirat :)))))))
RăspundețiȘtergerece le faci de-ti ies asa frumoase?
Cata
Daaa...pai cred ca stiu si de ce. Tava mea banuiesc ca a fost mai mare, aluatul e mai subtire la mine,.. acolo, din poze, se vede ca e mai gros si s-a rulat altfel.
RăspundețiȘtergerePuuuuuuuup mult.
Cata, multumesc frumos (ca am uitat sa-ti spun :) )
RăspundețiȘtergerePupici.