marți, 6 decembrie 2011
PRAJITURA CU DOVLEAC
De la inceput spun ca mie nu-mi place dovleacul. Deloc. Dar tot timpul am fost in cautare de retete care sa ma faca sa-l mananc, sa-l accept. Si am gasit una perfecta atat pt mine, cat si pt copiii mei, care au mancat-o cu mare placere.
Prajitura este ca un fel de chec cu dovleac. Nu prea se simte dovleacul..e super buna. Delicioasa. E cam caloricoasa, ce-i drept....dar merge :D...e prea buna.
Ingrediente :
- 4 oua batute
- 450g piure de dovleac (am avut bucati congelate, pe care le-am dezghetat si le-am fiert; am scurs zeama - practic am stors bine-bine, iar miezul l-am pasat cu furculita)
- 300g zahar tos
- 250mL ulei
- 250g faina
- 1 plic praf copt
- 1 lingurita bicarbonat (pt cine vrea - eu nu am pus)
- 1 lingurita sare (puneti fara teama, o lingurita, la cat zahar este...abia se simte :) )
- scortisoara, (nu am pus)
Ingrediente glazura-crema :
- 100g crema de branza
- 60g unt
- 1 lingurita esenta vanilie
- 250g zahar pudra
Eu am facut si crema, dar mi s-a parut ca indulceste si mai rau prajitura si am preferat cu totii sa o mancam fara.
Preparare :
Amestecam ouale, dovleacul, zaharul si uleiul
Separat...prafurile : faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul...bine amestecate, le adaugam in ploaie, turnam totul in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem pentru 20-25 minute, in cuptorul incins, in prealabil, la 180 grade. Tava folosita de mine a avut dimensiunile 25x38 cm.
Intre timp pregatim crema : se amesteca toate pana cand zaharul se topeste de tot de nu se mai simte. Se da la rece.
Dupa ce prajitura s-a facut si s-a racit, se intinde crema in strat subtire peste.
Reteta este de aici
Labels:
Crema de branza,
Desert,
Dovleac,
Dulce
De vreo 4 ani frunzaresc netul si gatesc dand click. M-am decis sa imi fac un locsor unde sa postez tot ce fac si-mi place si mai ales...imi iese :)(ca sa nu mai alerg mereu prin "my computer" dupa retetele salvate). Inca bajbai cu blogul asta, il ingrijesc in limita timpului pe care mi-l acorda puiul meu de 3 luni si o domnisoara de 4 anisori. Nici o reteta nu este inventia mea (sunt O la capitolul asta :D), toate sunt ale unor gospodine pe care le admir in taina de ceva vreme.
Eu am pus link-urile sub fiecare reteta, daca trebuie sa fac mai mult de atat...sa-mi spuneti; nu vreau sa incalc drepturi de autor :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
A fost dragoste la prima vedere....cum i-am vazut poza ...m-am indragostit de EA,deci voi incerca negresit aceasta prajiturica, fiind fana placinte si prajituri cu dovleac. Pusi
RăspundețiȘtergereArata foarte pufoasa si foarte usoara... Ca un norisor delicios
RăspundețiȘtergereTi se topeste in gura...
RăspundețiȘtergerevai cum arata!!!!!!!!!demential!!!
RăspundețiȘtergereiti lasa gura apa numai cand te uiti la ea!
RăspundețiȘtergerenu am incercat niciodata dovleacul, dar vad din ce in ce mai multe prajituri cu dovleac, si multa lume care spune ca sunt bune. cred ca ar fi cazul sa incerc si eu o data!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta, am facut-o si eu sambata. E cu adevarat deosebita. Si eu am preferat s-o fac fara glazura-crema. Atat de mult mi-a placut incat azi am mai cumparat doi dovleci: mai fac maine o prajitura si-mi asigur si materia prima pentru Craciun. Merge de minune pe masa de Craciun.
RăspundețiȘtergereFoarte faina!Eu am facut cu gutuie si a iesit super
RăspundețiȘtergeremerge uimitor unpluta cu crema aceea, dar cu zeama de la o lamaie pt o aroma acrisoara;) am glazurat-o si uc putona ciocolata..
RăspundețiȘtergereoricum e ff buna!!!!!!!!
Mie imi place si arata foarte bine
RăspundețiȘtergeresupeeer ;)
RăspundețiȘtergere