luni, 18 aprilie 2011
CIORBITA DE PUI CU CIUPERCI
Ingrediente pt 8 portii :
- 400g piept de pui
- 400g ciuperci Champignon
- 1 morcov
- ardei gras rosu
- sare, piper
- 2 cepe
- 2L supa de pui
- 100g paste scurte
- ulei masline
- 2 linguri parmezan ras (optional)
- 2 linguri busuioc proaspat (eu am folosit uscat)....si am pus si patrunjel :)
Preparare :
- se curata ciupercile Champignon, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce clocotesc se da focul mic si se mai lasa sa fiarba 15min.
- pieptul de pui se spala, se sterge, se taie cuburi si se caleste in ulei incins 3 min dupa care se scoate din tigaie.
- se caleste ceapa tocata, se adauga pieptul de pui si ciupercile scurse si se stinge totul cu supa de pui calda (in care am pastrat morcovul si am adaugat si ardeiul).
- se adauga sare si piper si se lasa sa fiarba cca 10 min.
- se adauga pastele si se mai fierbe totul in jur de 5 min.
- se adauga apoi bors dupa gust
- se serveste fierbinte presarata cu parmezan ras si busuioc proaspat tocat si/sau patrunjel.
Ciorbita de pui cu ciuperci se serveste calda.
De vreo 4 ani frunzaresc netul si gatesc dand click. M-am decis sa imi fac un locsor unde sa postez tot ce fac si-mi place si mai ales...imi iese :)(ca sa nu mai alerg mereu prin "my computer" dupa retetele salvate). Inca bajbai cu blogul asta, il ingrijesc in limita timpului pe care mi-l acorda puiul meu de 3 luni si o domnisoara de 4 anisori. Nici o reteta nu este inventia mea (sunt O la capitolul asta :D), toate sunt ale unor gospodine pe care le admir in taina de ceva vreme.
Eu am pus link-urile sub fiecare reteta, daca trebuie sa fac mai mult de atat...sa-mi spuneti; nu vreau sa incalc drepturi de autor :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu